Буде жити Україна, коли Мисайлівка святкує так

18 Сентября 2017 Published in Церковь и общество
Read 3033 times

27 серпня Мисайлівка (Богуславський район, Київська обл.) святкувала завдяки організатороам церкви "Новий час" (м. Богуслав). Вірніше не Мисайлівка а лише її частина, куток з цікавою назвою Занудівка частинка села, яка з’явилася 95 років назад зовсім відкинутою від центру, серед поля, маючи в сусідах лише смугу лісу та упереджене відношення сільської влади.

Та були люди: щирі, добрі, роботящі, більшість яких працювали в рідному колгоспі. Будували своє майбутнє, сьогодення своїх дітей, внуків, зростав благоустрій діти підростали. Хтось після навчання повертався до рідної домівки а інші лишали її , старше покоління відходило у вічність, та залишалось назавжди незмінною і рідною, до щему серця дорогою Занудівка. Згадати минуле, вшанувати старожилів, поспілкуватись щиро по – домашньому проініціював Безуглий А.В., а небайдужі охоче підтримали це починання, адже у історії такого святкування занудівчани перші.  

Аби по-максимуму відчути себе в атмосфері минулого, свято проводилось під відкритим небом, на території тамтешнього колгоспу. Сільський голова М.А. Совенко жиро привітав всіх присутніх з нагоди свята і побажав всього найкращого. Ведуча заходу пропонує послухати історію рідного кутка, яку з захопленням розповів Л.В. Пустовойт. Ну як же день народження без гостей. А гості запрошені дорогі і чемні. Голосисті та веселі, щирі на любов та усмішки, художній колектив чайківського клубу «Калина» тріо «Гармонія», з імпровізованої сцени линуть веселі пісні, вірші, дотепні жарти, запальні танці та музичні поздоровлення.

Хто просто вмостився серед острівця трави, хто на стільці, який приніс із собою, але то було так відверто, щиро по-сільському. А яких талановитих людей має занудівська родина. На розсуд земляків вніс свої вірші Сегеденко А. І. слухачі захваті від почутого. А автор видань Г.В. Кириченко подарувала для діток молодших класів своєї рідної школи свій здобуток - розвиваючу гру «для дітей та батьків "Давайте жити дружно». Вшанувавши поважних жителів Занудівки Толочко К.О та Лавренка І.М., вручили їм подарунок пледи. Разом з громадою визначили найповажніші сімейні пари Занудівки. Ними виявились: Самусенки М.І. і В.М. (55 років сімейного життя), Лінські (54роки сімейного життя), Яценки (51 рік), Губи та Сегеденки, які в цьому році відсвяткували золоте весілля. Їм через кілька днів були вручені медалі «Найповажніша сімейна пара Занудівки 2017 рік».

IMG 20170827 172841 IMG 20170827 180022

І це щастя, що серед нас є небайдужі. Люди, які змогли організувати, надати спонсорську і посильну фізичну допомогу, а саме Смоляренко Г.М., Смоляренко П.М., Шеремет О.Д, Підлужня С.М., Бербець Саша, Бербець Назар щиро їм вдячні, хай Божа милість живе в їх сім’ях. Нажаль все прекрасне швидко закінчується і наше чудове свято вийшло на фінішну пряму. Люди отримали масу позитивних емоцій, ведуча ще раз наголосила, що День Занудівки має стати традиційним так і хочеться сказати і запевнити: Буде жити Україна, коли ми святкуєм так.

Жителі МИсайліки та пресс-служба церкви "Новий час"

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.