Очередной рейд общественных организаций против игрового бизнеса в г. Нетешин

20 Декабря 2011 Published in Церковь и общество
Read 4192 times

Уже не один год идет активное противостояние общественных организаций, созданных на базе церкви «Посольство Божье», и владельцев игрового бизнеса в г. Нетешин.

Ранее ими уже проводились целенаправленные рейдах, после чего на некоторое время игровой бизнес в Нетешине «свернулся». Но вот в последнее время кто-то подумал, что в городе все спокойно, и решил испытать судьбу и поиграть в запрещенные игры с законом.

Но. к счастью, жив Бог и две общественные организации «Центр реабилитации «Любовь» и «Твой Выбор» вместе с церковью «Посольство Божье» в очередной раз организовали рейд на зал игровых автоматов «Лига-спорт».  По факту получения выиграша вызвали представителей милиции.

Операция прошла успешно и на сегодняшний день зал опечатан и не работает.

Об этом событии 9 декабря написала местная газета «Нетешинский вестник».
Вот, что в ней говорится.

«Здавалося, в Нетішині «оголосили війну» гральному бізнесу. Декілька залів гральних автоматів було закрито.
У свій час було організовано круглий стіл, на засіданні якого були присутні представники місцевої влади. На ньому прийнято рішення про утворення спеціальної комісії, яка мала б за мету перевірити дотримання закону України про заборону грального бізнесу в місті. Згодом розпорядженням міського голови від 29 липня 2011 року таку тимчасову комісію було утворено, але цим врешті, все і закінчилось. Про ефективність її діяльності нема що говорити – комісія не працює. Працюють лише зали ігрових автоматів.

Члени громадських організацій розповідають про те, що сьогодні в нашому місті функціонує чотири зали ігрових автоматів, точніше, вже три. «Імперіал» та підвальне приміщення «Едельвейсу» працює не гласно, туди не пустять випадкових клієнтів. Зовні схожі на звичайні ігрові автомати ті, що стоять в «Алькатрасі», але кажуть, що в них встановлена дозволена законом комп’ютерна програма.

А ось своєю відкритістю привернув увагу молодих активістів громадських організацій «Твій вибір» та «Центр реабілітації «Любов» відео-бар «Ліга-спорт», що розташований в підвальному приміщенні поряд з магазином «Фокстрот». Декілька днів двері цього закладу були відкриті для пересічних відвідувачів-ігроманів, і в залі до їх послуг було виставлено 8 ігрових автоматів. Тому активісти і завітали спершу «з розвідкою», а за кілька днів – з рейдом. Щоб пограти і викликати міліцію.

…Того дня, 29 листопада, вони спочатку програли 20 грн., а потім знову зробили ставку на суму 20 грн. і викликали працівників міліції. Друга спроба стала успішною, але вже на порозі були правоохоронці… Оперативно-слідча група на чолі зі слідчим тарасом майстри ком провела процедуру складання відповідних протоколів, працював експерт-криміналіст…

«Працівники міліції оперативно спрацювали і провели всі необхідні оперативно-слідчі дії. Зал ігрових автоматів і приміщення сьогодні опломбовані. А щодо нашого виграшу, то касир сказав, що потрібно чекати господаря. Але він так і не приїхав», - розповідає Андрій Грига, голова молодіжної ГО «Твій вибір».

Щодо власника, як стало відомо редакції, приміщення, в якому розмістився відео бар «Ліга-спорт», на період відкриття (2005 рік) перебувало у власності об’єднання «Прогрес» (м. Славута). Приміщення було здано в оренду. А потім з’явився суборендар. І не один.

Чи матиме ця справа кримінальне продовження – покаже час. Сьогодні, як зазначають правоохоронці, відповідно до законодавства, сама фіксація подібних справ має досить складну процедуру. Щоб порушити справу, потрібно довести, що даний заклад налаштований на бізнес. А для цього необхідна відповідна експертиза. А це досить непросто. Нині ж по даному факту працівниками міліції проводиться перевірка".

Пресс-центр церкви «Посольство Божье», г. Нетешин

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.