Впечатления Премьер-министра Украины от встречи с семьей Держановских

24 Декабря 2011 Published in СМИ о нас
Read 5241 times
Премьер-министр Украины Николай Азаров 7 декабря провел заседание Кабинета Министров. Следует отметить, что перед этим – 5 и 6 декабря – у  него состоялись встречи с членами церкви «Посольство Божье»: семьей Держановских у них дома и общественными организациями в Кабинете Министров, одну из которых представляла член нашей церкви.

Во вступительном слове Премьер-министра Украины явно видны его впечатления от этих встреч. Вот что он сказал присутствующим на заседании Кабинета Министров:
"У понеділок я відвідав багатодітну прийомну родину Держанівських у Києві. Ви знаєте, це просто як ковток свіжого повітря серед безлічі проблем. Живий приклад безкорисливого добра й оптимізму. В родині восьмеро дітей. Всі достойно одягнені, нагодовані, дружні і веселі, як і мають бути здорові, щасливі діти. Є свої проблеми, звичайно. Рідні до прийомних непросто звикали, як мені розповіли хлопці. А зараз один за одного горою. І турботи, і досягнення, і плани спільні. І, в принципі, ні на що ні батьки, ні діти не скаржаться. А коли спитав «А в чому ж є потреба?» - нічого не просили.

Я питаю себе: ця родина що, в іншій державі живе? Або в тепличних умовах? Ні. Все роблять своїми руками. Від будівництва дому до щоденного обіду чи вечері. Так само на них позначилася криза. Так само доводиться рахувати кожну копійку. В чому ж секрет? Величезна перевага цієї родини – в позитивному настрої, солідарності і моральних устоях.

Такий міні-соціум, на моє переконання, може бути взірцем для всього нашого сучасного суспільства. Особливо для молодих сімей. Тому держава повинна всіляко підтримувати такі родини. Насамперед, матеріально, звичайно ж. Але і визнанням, розповсюдженням їх досвіду також. Тим більше, що проблема дітей-сиріт у нас насправді величезна.

Вчора я зустрічався з лідерами громадських організацій, які займаються проблемами материнства і дитинства. Ми обговорили багато аспектів: від якості медичного обслуговування та правового захисту дітей до житлових проблем сиріт і їх соціальної адаптації в дорослому житті. Звичайно, є багато запитів до Уряду, до влади в цілому. Але головне, що громадські організації не просто «нарізають» завдання Уряду, а готові ділити з нами і роботу, а, в окремих випадках, відповідальність.


Під час розмови ми вийшли на тему, яка виявилась найболючішою для всіх. Жінки, які все-таки особливо чутливі і пильні, розповіли справді тривожні речі про стан нашої системи дитячих будинків та інтернатів для сиріт."

Следует отметить, что в результате общения с семьей Держановских и общественными организациями Николай Азаров приказал разработать ряд программ для защиты материнства, поощрения приемных и многодетных семей в Украине, увеличения помощи при рождении ребенка и выделения бюджетных средств для поддержки приемных семей.

Пресс-центр церкви «Посольство Божье»
Источник

1 comment

  • Comment Link 26.12.2011 02:43 posted by Руслан Ковальчук

    Слава Господу за таких служителей, которые берут ответственность за жизни не только своих близких ,но и жизни своих сограждан.. Посольство Божье, место где каждый может состояться!

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.