Вчені: 2-х годинне недосипання робить людину злою

29 Ноября 2018 Published in На здоровье
Read 1407 times

Вчені провели дослідження, яке показало, що 2-х годинне недосипання робить людину злою. Інформацією поділилося видання The Sun.+

Попередні дослідження показали, що втрата сну збільшує негативні емоції, такі як неспокій і смуток. Вчені з Університету штату Айова, США, виявили, що нестача 2-х годин відпочинку безпосередньо пов’язана з появою гніву і злості. В експерименті брали участь добровольці, які були розділені на дві групи. У першій групі опоненти спали рекомендовані 8 годин, у той час як в іншій групі люди скорочували години сну на дві-чотири години дві доби, що склало зрештою 4,5 години відпочинку. Така різниця була необхідна вченим для розуміння, як люди відчувають себе протягом дня. Обидві групи попросили оцінити різні навколишні об’єкти, з одночасним впливом на них дратівливого шуму.

Результати наукової роботи показали, що невиспані учасники практично всі стали озлобленими. «Ми маніпулювали тим, як дратує шум під час завдання, і, як і очікувалося, люди не могли стримувати себе, коли шум був більш неприємним. Всьому виною обмежений час відпочинку», — зазначив керівник дослідження професор Златан Крізан.

Источник

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.