Парламент Румунії проголосував за заборону викладання гендерної ідеології

20 Июня 2020 Published in Дайджест
Read 1249 times

Парламент Румунії проголосував за заборону викладання гендерної ідеології та гендерних питань в школах та ВУЗах.

У вівторок 16 червня сенат Румунії проголосував за заборону викладання гендерної ідеології у школах, вищих навчальних закладах та через он-лайн курси. Голоси парламентаріїв розділилися наступним чином: 81 голос «за», 22 – «проти», а 27 – «утримались». Такі результати надали сильну демократичну основу для заборони гендерної освіти, проте викликали місцеву та міжнародну критику.

Правоцентристська парламентська більшість, яка підтримує президента Румунії Клауса Йоганніса, та соціал-демократи підтримали зміни до закону про загальну освіту, який був проголосований палатою представників шість днів раніше та прийнятий у цілому в середу.

Заборона гендерної освіти була запропонована, як поправка до закону про освіту, членом невеликої правоцентристської партії. Поправка забороняє «діяльність по поширенню теорії чи думок, пов'язаних з гендерною ідентичністю, які стверджують, що гендер є окремим поняттям від біологічної статі і що вони не завжди однакові».

Щоб документ став законом його має підписати президент, який зараз знаходиться під шаленим тиском з боку ліберальних груп та двох найбільших університетів країни які переконують накласти на закон вето. За інформацією телевізійної станції Digi24, президент особисто протистоїть анти гендерним диспозиціям закону і не має наміру підписувати його.

Щоб заблокувати підписання закону, ЛГБТ-активісти з числа студентських кіл за декілька годин зібрали 16 000 підписів. Вони стверджують, що зміни до закону "повернуть освіту в Румунії до часів середньовіччя". У петиції також зазначається, що закон порушує міжнародні зобов'язання Румунії.

Однак очікується, що до того, як Йоганніс зробить такий крок, опозиційні парламентарі, ймовірно, звернуться до Конституційного суду Румунії. Проте суд, як запевняють противники, швидше за все перешкоджатиме прийняттю закону, через те що закон "перешкоджає автономії університетів".

Гендерні ідеологи звинувачують Румунію, що нація в цілому сповідує анти-ЛГБТ настрої. Академік Ана-Каріна Шнайдер у 2015 році написала книгу під назвою англістські жіночі та гендерні дослідження в Румунії: між наполегливістю та опором, в якій вона розкритикувала "глибоко вкорінену патріархальну організацію суспільства" та "непохитні настрої, що фемінізм - імпорт з-за кордону"

Деякі сенатори та академіки звинувати Румунію у тому, що вона "схиляється до позицій Угорщини та Польщі, перетворюючись на режим, який запроваджує “мислительну поліцію".

Це вже далеко не перша країна Європи, яка повстає проти гендеру та ЛГБТ ідеології, щоб захистити сімейні цінності. Такі приклади ми бачимо у Польщі, Угорщині, а тепер ще й в Румунії. Спостерігаючи за цими країнами, ми сподіваємося, що наша країна стане наступною у цьому списку.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.