У ніч на Великдень майже 130 тисяч людей прийшли до храмів

19 Апреля 2020 Published in Дайджест
Read 1354 times

В Україні у Великодню ніч до церков прийшли майже 130 тис. вірян, лише у 19 випадках поліція зафіксувала порушення карантинних обмежень.

Як інформує прес-служба МВС, про це повідомив голова Національна поліція України Ігор Клименко. За його словами, богослужіння у більшості храмах держави відбулися без порушень, але, разом із тим, зафіксовано 19 випадків недотримання карантинних обмежень. Клименко зазначив, що загалом святкові богослужіння проводилися у 13 тис. 658 храмах в усіх регіонах держави.

Публічну безпеку і порядок забезпечували 26,5 тис. поліцейських, військовослужбовців Нацгвардії. Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної роботи щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень.

За словами Клименка, участь у богослужіннях взяли майже 130 тис. громадян. «І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень.

Утім впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», - повідомив Клименко.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський перед святом наголошував, що якщо на Великдень допустити велике скупчення людей, то кількість хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 може сягнути від 2% до 10% населення України.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.