3 простих кроки, як впоратися з найважливішою справою

25 Августа 2019 Published in Дайджест
Read 1477 times

Ви можете зробити це просто зараз

У більшості з нас у списку завдань є Одна важлива справа — яка має для нас найбільше значення, яка принесла б найбільшу користь… і за яку нам, втім, все ніяк не вдається взятися. Одна важлива справа настільки значуща для нас, що нас долає нерішучість, через яку ми починаємо уникати, тікати, відволікатися і зволікати. Це стара звична схема. Тож як нам впоратися з цією нерішучістю і звичним униканням? Я розробив метод, що складається з трьох етапів, дуже простий і з щоразу дедалі ефективніший.

Ось цей простий (хоч і не завжди легкий) спосіб.

1. Виділіть час. Відкладіть всі повідомлення, соцмережі, фактори, що відволікають, дрібніші завдання, планування, наведення ладу і «дещо ще, що потрібно перевірити». Замість цього присвятіть невеликий проміжок часу (хоча б 10−15 хвилин) цій важливій справі — і тільки їй. Ви можете зробити це просто зараз: приділіть наступну чверть години цьому завданню і скажіть собі, що це буде єдиним, чим ви будете займатися протягом 15 хвилин. Так просто.

2. Подумайте про значення і почуття. Всього на хвилину зазирніть усередину себе і відчуйте свій страх, опір, почуття безсилля, пригніченість. Дозвольте собі відчути це все повною мірою. А потім відчуйте любов, яку ви відчуваєте до тих, кому надасте послугу, виконавши свою важливу справу. Наскільки вони значущі для вас? Це можете бути ви самі, ваші кохані, ваші клієнти, ваша команда або весь світ. Зосередьтеся на своїх почуттях щодо них, широко відкривши своє серце. Цей етап займе не більше, ніж пару хвилин.

3. Зробіть крихітний крок. А тепер виберіть найменше з того, що ви можете зробити, щоб зрушити свою важливу справу з мертвої точки. Якщо вам потрібно щось написати, зосередьтеся на тому, щоб написати пару абзаців. Якщо потрібно підготувати звіт для податкової, просто зберіть всі необхідні документи. Якщо потрібно зробити прибирання в будинку, наведіть лад всього в одному ящику. Візьміться за справу, перетворюючи свою любов на крихітну дію. А потім повторіть. Та й по всьому!

За допомогою цього методу ви встановите зв’язок із першопричинами, через які ви хочете виконати це завдання, а також зі страхами, які у вас виникають, змушуючи уникати його виконання. Таке розуміння значно збільшить ваші шанси на успіх.

Тільки-но ви будете готові взятися за справу, вибір найменшого кроку (замість величезного ривка) дозволить вам з набагато більшою легкістю взятися до роботи і запустити процес. Потім ви зможете зробити наступний маленький крок… або ще раз ненадовго поринути в медитацію, щоб знову відчути зв’язок.

Знову і знову цей метод допомагатиме вам справлятися з тим, що має для вас велике значення, з тими важливими справами, які ви дуже хотіли б виконати, але боїтеся і відкладаєте. Я написав цей текст, використовуючи цей метод — з любов’ю до всіх вас.

Лео Бабаута - американський блогер, письменник

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.